Uitlaatservice

Hoe werkt het?

Hondenuitlaatservice Hond & Welzijn Westland loopt vijf dagen in de week met roedels wisselend in samenstelling en grootte. Er wordt in verschillende losloopgebieden gewandeld om de wandelingen zo veel mogelijk afwisselend te houden voor de honden. De wandelingen duren tussen de 45 en 90 minuten, afhankelijk van verschillende omstandigheden waaronder het weer. 

Intakegesprek

Na aanmelding wordt er een intakegesprek gepland. Tijdens dit gesprek kom ik vrijblijvend bij u langs om kennis te maken met u en uw hond.

Door weer en wind

Slecht weer? Bij slecht weer gaan de wandelingen in principe gewoon door, tenzij de kans op onweer te groot is of het om andere redenen voor ons en uw hond niet veilig is om ons buiten te bevinden.

Bus met kennels

Uw hond wordt voor de afgesproken wandeling thuis opgehaald in een speciaal ingerichte bus met kennels meegenomen.  Iedere hond heeft een eigen kennel waardoor veiligheid gewaarborgd is.

Halsbanden met penning

Tijdens de wandelingen krijgt uw hond van mij een halsband om met daaraan een penning met mijn telefoonnummer.

Wandelingen

Ik loop twee wandelingen op een dag; de ochtendwandeling (rond 10.00 uur) en de middagwandeling (rond 13.00 uur). Ook is dagopvang mogelijk, waarbij de hond voor de eerste wandeling wordt opgehaald en na de tweede wandeling wordt thuisgebracht. Wanneer de roedel compleet is gaan we naar een uitlaatgebied waar ze veilig los kunnen lopen. Tijdens de wandelingen krijgt uw hond van mij een halsband om met daaraan een penning met mijn telefoonnummer. De locaties variëren zodat het voor de honden leuk en uitdagend blijft. De wandeling duurt 45 tot 90 minuten, waarin de honden lekker kunnen rennen, spelen, snuffelen en zwemmen. Ik loop in de regel met relatief kleine groepen (maximaal 10 honden), zodat ik goed op uw hond kan letten en ze genoeg aandacht kan geven. Tijdens de wandeling heb ik altijd hondenkoekjes bij me, in het geval dat uw hond allergieën heeft hou ik hier uiteraard rekening mee! Verder is er vers drinkwater voor de hond aanwezig en ook lange lijnen en EHBO-middelen zijn dicht in de buurt. De honden lopen mee in een heerlijke wandeling waarin uw hond al zijn energie kwijt kan, maar waar de baas wel tegen (soms) vieze pootjes moet kunnen. Uw hond wordt, wanneer dit is afgesproken en er een handdoek klaarligt, handdoek droog weer thuisgebracht. In overleg kan thuis eten en vers drinkwater aangeboden worden.

Intakegesprek

Na aanmelding wordt er een intakegesprek gepland. Tijdens dit gesprek kom ik vrijblijvend bij u langs, ontmoet ik graag de hond en bespreken we de karaktereigenschappen, gezondheid en individuele behoeften van uw hond. Ook komt de werkwijze van de uitlaatservice aan bod en kunt u mij vragen stellen. Vervolgens maken we een afspraak voor een gratis proefwandeling. Tijdens deze wandeling zal de hond aan de lange lijn mee gaan. Als beide kanten tevreden zijn ontvangt u een overeenkomst, de algemene voorwaarden, overige informatie en indien van toepassing een sleutelcontract. Wij houden dan een huissleutel in beheer om uw hond te kunnen ophalen en thuisbrengen als u zelf niet thuis bent. Wij gaan zorgvuldig met uw huissleutel om, deze wordt bijvoorbeeld niet voorzien van een adres. Na ondertekening van de documenten kan uw hond mee met de uitlaatservice.

Weersomstandigheden

Slecht weer? Bij slecht weer gaan de wandelingen in principe gewoon door, tenzij de kans op onweer te groot is of het om andere redenen voor ons en uw hond niet veilig is om ons buiten te bevinden. Ook kan de duur van de wandelingen aangepast worden bijvoorbeeld bij extreme hitte of kou.

Vervoer

Uw hond wordt voor de afgesproken wandeling thuis opgehaald in een speciaal ingerichte bus. Alle honden worden tijdens de rit (van en naar huis) vervoerd in kennels die in de bus zijn geplaatst. Iedere hond heeft een eigen kennel waardoor veiligheid gewaarborgd is. Er ontstaan hierdoor geen situaties waarin uw hond gevaar kan lopen (bijvoorbeeld door vechtpartijen of hard remmen). De kennels zijn voorzien van antislipvloeren en bij nat en koud weer zijn er warme kleden aanwezig. Ook is er in de bus mechanische dakventilatie geïnstalleerd en is er airco aanwezig waardoor er altijd een goede & koele luchtcirculatie in de bus aanwezig is en op warme dagen de lucht goed afgevoerd kan worden.

Foto’s

Foto’s van de wandeling worden iedere dag aan het eind van de middag op Facebook geplaatst zodat je als baas kan zien hoe de hond genoten heeft!

Interesse? Neem nu snel
contact op!